sunnuntai 30. syyskuuta 2012

RedAtoms ja GREE

China is trailing behind Japan and the U.S. in mobile gaming, but Liu believes that will change soon. “China is the largest online gaming market in the world, and we think some of that will migrate to mobile.” One thing Liu and Chiu know for sure, mobile gaming is going international.
http://www.wired.com/business/2012/09/the-asian-mobile-gaming-invasion/

Kiinalaiset ovat kovia pelaamaan ja tekemään mobiilipelejä.
http://www.redatoms.com/

http://gree-corp.com/

lauantai 29. syyskuuta 2012

Microsoft rikkonut kilpailuoikeutta vastaan

Tutkimuksen jälkeen Microsoftille voitaisiin teoriassa määrätä sakkomaksuja jopa kymmenen prosenttia yhtiön vuoden liikevaihdosta, kertoo Reuters. Tämä merkitsisi yli viiden miljardin dollarin korvaussummaa. Todennäköisesti sakkosumma on kuitenkin paljon pienemmässä luokassa, varsinkin kun otetaan huomioon Microsoftin yhteistyöhalukkuus.
http://www.tietokone.fi/uutiset/eu_vahvisti_microsoftille_virallinen_syyte

Microsoft on useasti rikkonut kilpailuoikeutta ja Microsoftille pitää langettaa tuomiot kovimman mukaan. Microsoft on aiheuttanut EU:n kansalaisille toimillaan valtavat vahingot ja kilpailuoikeuden pitäisi pilkkoa Microsoft ja langettaa sille kovimmat mahdolliset korvausvaatimukset. Microsoft on halventanut toimillaan EU oikeutta ja sellaista ei EU:n tule hyväksyä.
The Commission, which opened an investigation into the issue in July, is now preparing formal charges against the company, EU Competition Commissioner Joaquin Almunia said.
http://www.reuters.com/article/2012/09/27/us-microsoft-eu-idUSBRE88Q0DW20120927

http://techcrunch.com/2012/09/27/eu-to-charge-microsoft-over-browser-compliance-breach/

Microsoftit kilpailuoikeuden rikkomukset eivät ole mitään teknisiä pikkujuttuja vaan tarkoituksella ylimmän johdon siunauksella ja tietäen tehtyjä äärimmäisen törkeitä kilpailuoikeuden rikkomuksia. Microsoftin toimet ovat aiheuttaneet kilpailijoille ja kuluttajille valtavia vahinkoja.
http://profit.ndtv.com/news/international-business/article-microsoft-faces-7-4-billion-fine-in-eu-ruling-311403

Microsoft on monopolisoinut pc markkinoita jo pitkään ja vaikeuttanut kaikin mahdollisin toimin vapaata kilpailua. Kuluttajien oikeuksia tuskin pystytään turvaamaan ilman Microsoftin pilkkomista. Pelkästään taloudelliset korvaukset eivät korvaa tehtyä vahinkoa. EU:n kilpailuoikeutta on jo halvennettu tarpeeksi, nyt kilpailuoikeuden pitää näyttää voimansa ja iskeä Microsoft palasiksi.

Microsoft on pyrkinyt laajentamaan pc monopoliaan myös kännykäyttöjärjestelmiin. Vähintään Microsoft Windows Phone pitäisi siirtää erilliseen yhtiöön, jolla olisi oma omistus ja johto. Samoin Office pitäisi irrottaa Microsoftista. Näin pystyttäisiin ainakin jossain määrin palauttamaan kilpailua tietokonemarkkinoille.

perjantai 28. syyskuuta 2012

Nokia haastaa HTC:n oikeuteen

Laajemmin tilannetta ajateltuna oikeustaistelu ei tässä vaiheessa välttämättä ole se järkevin veto. Microsoft tuskin olisi tilanteesta kovinkaan iloinen, sillä yhtiö on kuitenkin sekä Nokian että HTC merkittävä kumppani Windows Phone -puhelimissa. Yhtiö on ollut tavalla tai toisella työstämässä molempien valmistajien uutuuspuhelimia.
http://www.mobiiliblogi.com/2012/09/25/nokia-viemassa-htcn-oikeuteen-lumioiden-kopioinnista/

Microsoft tuskin tykkää, että sen kumppaneita haastetaan oikeuteen. Microsoftille aasialaiset valmistajat ovat hyvin tärkeitä ja kumppanuudet ovat monen aasialaisvalmistajan kanssa pidempiaikaisia kuin Nokian. Taiwanilaiset teknologiayritykset ovat iso yhteistyökumppani Microsoftille ja Microsoft tuskin haluaa hyppiä taiwanilaisten teknologistien varpaille.
http://www.digitimes.com/news/a20120926PD220.html

http://www.talouselama.fi/nokialandia/lisaa+jobinpostia+nokialle+windows+phone+menetti+jalleen+asemiaan+yhdysvalloissa/a2147730

torstai 27. syyskuuta 2012

Nokia Lumia 920 -hinnoittelu

Matkapuhelinvalmistaja Nokian syyskuun alussa julkistamien seuraavan sukupolven Windows Phone -puhelimien saatavuus ja hinnat ovat varmistuneet, ainakin Saksan osalta. Yhtiö ilmoittaa virallisella lehdistötiedotteella, että Lumia 920- ja Lumia 820 -puhelimet saapuvat Saksassa myyntiin marraskuun aikana. Lumia 920:n suositushinta on 649 euroa ja Lumia 820:n 499 euroa.
http://www.mobiiliblogi.com/2012/09/27/nokia-tuo-lumia-920n-ja-lumia-820n-saksaan-marraskuussa/

http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2012/09/27/nokia_vaarallisilla_vesilla_lumia_920_n_hinnoittelun_kanssa

Nokia Lumia 920 -hinnoittelua on arvosteltu kalliiksi. Nokia Lumia 920 sisältää kuitenkin kamerateknologiaa, jota ei ole muilla. Tämä puoltaa preemio hinnoittelua. Nokia haluaa luoda Lumialle brändi mielikuvaa mikä ei onnistu alhaisella hinnalla. Muutenkin hintaa on helpompi laskea kuin nostaa. Pidän korkeata premium hinnoittelua Lumia 920 järkevänä. Myynti luultavasti jää pieneksi mutta Nokia haluaa luoda brändimielikuvaa ja siihen ei alemyynti sovi. Halpaa puhelinta etsivien kannattaa kääntyy Androidin puoleen.

Nokiaa tuskin halpaa Androidia etsivät eivät ostaisi muutenkaan eli korkeahko hinta on siltäkin osin perusteltua. Nokiafanit maksavat luultavasti kovan hinnan mielellään ja muille se ei kelpaisi huomattavasti halvemmallakaan eli Nokia tuskin korkealla hinnalla menettää paljoakaan myyntiä.

tiistai 25. syyskuuta 2012

Nuorten kulutuskäyttäytyminen Kiinassa

Like the Beetle, people and things with a cute look, shape or style - including shoes, pets and cellphone covers - are becoming increasingly popular among younger Chinese people, mainly those born between the late 1970s and the 1990s.
http://europe.chinadaily.com.cn/china/2012-09/25/content_15779604.htm

Nuorison kulutuskäyttäyminen poikkeaa Kiinassa vanhemmista ikäluokista. Kulutusyhteiskunta on Kiinassa varsin nuori. Vanhemmilla ikäpolvilla Kiinassa oli varsin ankeat olot.

Nykykiinan kuluttaja muokkaa koko maailman kulutusta, koska Kiina on maailman suurin markkina monissa kulutushyödykkeissä (kännyt, tietokoneet, autot jne). Kiinalaisella kuluttajalla ei ole samanlaista kulutuskäyttäytymisen mallia päässään kuin muualla eli kiina on mahtava mahdollisuus luovalle markkinoijalle.
http://europe.chinadaily.com.cn/china/2012-09/25/content_15779605.htm

http://europe.chinadaily.com.cn/business/2012-09/24/content_15777443.htm

http://europe.chinadaily.com.cn/china/2012-09/25/content_15779513.htm

torstai 20. syyskuuta 2012

Metso

Metson tapauksessa kommentoijat saivat lisäkaasua provosoitumiselleen erityisesti siitä, kun yrityksen yt-ilmoitus tuli samoihin aikoihin lisäosingoista (omistajille) ilmoittamisen kanssa. Annan pisteet Metsolle, kun se toteaa ymmärtävänsä henkilöstön reaktioita ja ymmärtävänsä myös reaktioista mahdollisesti yritykselle koituvat taloudelliset seuraukset. Tällainen on sovinnollista ja jopa nöyrää puhetta yrityksen taholta ilman juupas-eipäs –asennetta. Samalla ylimääräisistä osingoista luovutaan.
http://markkinat-politiikka-media.blogspot.fi/2012/09/tapaus-metso-ja-ulkopuoliset-viisaat.html

Metso edustaa auringonlaskun alaa. Auringonlaskun alan kehittämiseen ei enää kannata investoida vaan sieltä pitää ottaa ne voitot ulos mitä on saatavissa ja jakaa ne osakkeen omistajille. Paperi, sanomalehti jne ovat kaikki kohtaamassa elinkaarensa lopun ja juurikaan mitään ei ole tehtävissä. Tehohengitystä ei kannata tehdä vaan resurssit pitää siirtää pois ja uusille aloille.
http://lessismorefinland.blogspot.fi/2012/09/metso-analyysi.html

http://kyllinkyydissa.blogspot.fi/2012/09/ravistelun-viikko.html

http://amruthatechnologies.blogspot.fi/2012/07/metso-innovates-control-valve.html

http://kkostaja.blogspot.fi/2012/08/metsaalan-metso-ei-kelpaakaan.html

http://hvkerho.blogspot.fi/2012/09/luistelevat-metsot.html
Huonoimmillaan Metso päätyy laukuksi.
http://suvi-paivikki.blogspot.fi/2011/02/metso-jatkoi-elamaasa-laukkuna.html

http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2012092116100621_pk.shtml

http://paperikone.blogspot.fi/2012/09/stora-enson-tulevat-kapasiteetin.html

Sossumedia jyrää sille ei voi mitään.

perjantai 14. syyskuuta 2012

Google uhkaili Alibabaa ja Aceria

Google ilmoitti kumppanillemme, että jos tuote ajaa Aliyun OS:ää, Google lopettaa Android-yhteistyön ja muun teknologialisensoinnin heidän kanssaan, Alibaba ilmoitti.
http://www.itviikko.fi/uutiset/2012/09/14/google-esti-acerin-julkaisun--puhelimessa-kiinalaissofta/201237842/7

Google yrittää rajoittaa kilpailua älypuhelinkäyttöjärjestelmissä. Alibaban käyttöjärjestelmästä voisi tulla kolmas ekosysteemi iOS:n ja Androidin rinnalle.
http://news.cnet.com/8301-1035_3-57512418-94/alibaba-google-forced-acer-to-drop-our-new-mobile-os/

Kolmanneksi suureksi ekosysteemiksi on pyrkyä, koska myös Firefox OS pyrkii luomaan älypuhelin ekosysteemin.
http://www.mozilla.org/en-US/b2g/

http://www.techweekeurope.co.uk/news/firefox-os-html5-mozilla-eich-iphone-5-92412

http://rawkes.com/articles/there-is-something-magical-about-firefox-os

http://www.internetretailer.com/commentary/2012/09/13/alibaba-claims-be-e-commerce-leader

http://focustaiwan.tw/ShowNews/WebNews_Detail.aspx?Type=aALL&ID=201209130037

http://www.slashgear.com/google-threatened-acer-with-android-excommunication-claims-alibaba-13247461/

http://www.mobiiliblogi.com/2012/09/11/mozillan-firefox-os-tahtaa-edullisiin-ja-keskihintaisiin-alypuhelimiin/

Firefox OS:llä on paljon etuja muihin verrattuna, koska Firefox pyörii suoraan Linuxin päällä niin se tarjoaa Androidiin verrattuna paljon suurempaa suorituskykyä paljon edullisemmalla laitteistolla.

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

tiistai 11. syyskuuta 2012

Rikki ja teollisuus

”Rikkidirektiivi saattaa Suomessa toimivan kemianteollisuuden varsin vaikeaan tilanteeseen kansainvälisessä kilpailussa”, sanoo Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Leppä.
http://www.talouselama.fi/uutiset/suomen+teollisuus+soittaa+halytyskelloja+rikkidirektiivin+vuoksi/a2143190

Rikkidirektiivi uhkaa lopettaa paljon teollisuutta. Rikkidirektiivillä on kuitenkin kova kannatus viherpipertäjien keskuudessa.
Tällä direktiivillä saatetaan IMO:ssa vuonna 2008 sovitut laivojen uudet rikkirajat osaksi EU-lainsäädäntöä. Laivojen saastepäästöt vähenevät merkittävästi, koska laivojen on joko siirryttävä käyttämään vähärikkistä polttoainetta tai puhdistettava savukaasunsa. Päästörajoitusalueiden eli Itämeren, Pohjanmeren ja Englannin kanaalin osalta 0,1%n rikkiraja astuu voimaan vuoden 2015 alusta ja muilla Euroopan merillä 0,5%n rikkiraja astuu voimaan vuonna 2020.
http://satuhassi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/116733-laivojen-saasteiden-vahentaminen-saastaa-ihmishenkia

Rikkidirektiivi lienee monelle tehtaalle se kuuluisa viimeinen naula.
http://www.wolframalpha.com/input/?i=sulfur

http://www.lenntech.com/periodic/elements/s.htm

Rikki (S) alkuaineena ei ole kovinkaan myrkyllistä mutta esim. SO2 on. H2SO4 ei myöskään ole terveellistä. Rikki lienee sen verran vaarallista, että siitä on parempi päästä eroon eli rikkidirektiivi on varsin myönteinen asia luonnolle ja ihmiselle.
http://www.livestrong.com/article/158629-health-effects-of-sulfur-in-water/

http://blogforcleanair.blogspot.fi/2012/06/study-low-sulfur-gas-would-mean-no.html

http://globalrumblings.blogspot.fi/2012/03/sulfur-smell-new-madrid-fault-region.html

http://www.epa.gov/air/sulfurdioxide/health.html

http://www.epa.gov/air/sulfurdioxide/

http://www.infowars.com/cost-of-chemtrail-program-put-at-5-billion-a-year/

http://hortense-stewart.blogspot.fi/2012/09/are-you-losing-your-confidence-because.html

http://averyheavystone.blogspot.fi/2012/09/sulfur-smell-sign.html

http://mamasminerals.blogspot.fi/2012/09/mamas-weekly-rock-facts.html

http://newyorkboundcalifornian.blogspot.fi/2012/09/it-all-started-with-sulfur-smell.html

Kristinuskossa rikin haju on usein liitetty saatanallisiin voimiin. Tulivuorten läheisyydessä haisee yleensä rikki vahvasti.

perjantai 7. syyskuuta 2012

Nokian maine meni lopullisesti videokohussa

Nimettömänä pysyttelevän nokialaisen mukaan yhtiössä on käynnissä "suhteellisen rankat selvitykset", joilla yritetään selvittää mitä tapahtui ja varmistaa, ettei vastaavia tapauksia paljastu lisää. Hänen mukaansa selvitysvaatimukset ovat tulleet toimitusjohtaja Stephen Elopilta.
http://www.hs.fi/talous/Ty%C3%B6ntekij%C3%A4+Nokian+johto+tuskin+tiesi+mainosvideosta/a1305597794653

Nokian maineella ja brändillä on jo pitkään ollut ongelmia mutta nyt se pilattiin Lumia kohussa lopullisesti.
http://www.zdnet.com/how-nokias-lumia-hopes-carry-the-weight-of-a-nation-7000003820/

http://pjarvinen.blogspot.fi/2012/09/nokian-megamoka.html

http://www.techprone.com/fake-nokia-advertisement-creates/7876

Nokiaan eivät asiakkaat enää ole aikoihin luottaneet. Luottamuksen rakentaminen vaatii kovaa työtä eikä Nokialla ole enää varaa minkäänlaisiin Mokiin (mitkä nykyään ovat Mokialle niin tyypillisiä).

HS:n tietojen mukaan mainosvideon on kuvannut suomalainen tuotantoyhtiö Kennel Helsinki. Kennel Helsingin tuottaja Katja Jokinen ei kiistä tai vahvista tietoa ja sanoo, että ainoastaan Nokia voi kommentoida asiaa.
http://www.hs.fi/talous/Ty%C3%B6ntekij%C3%A4+Nokian+johto+tuskin+tiesi+mainosvideosta/a1305597794653

Kennel Helsinki tuhosi Nokian brändin lopullisesti.
http://www.kennelhelsinki.com/

Nokia OIS on nyt vitsi, Kiitos Kennel Helsinki!

http://www.mobiiliblogi.com/2012/09/07/reuters-nokian-lumia-820-ja-lumia-920-puhelimet-myyntiin-vasta-marraskuussa/

http://www.piksu.net/artikkeli/puhelinjulkistukset

http://www.finnblogger.com/bloggaaminen-2/bloggaajien-valta-eldar-murtazin-ja-nokia/

http://lessismorefinland.blogspot.fi/2012/09/nokiasta.html


Nokia Lumia 920 maksanee 600€

Verkkolehden tietojen mukaan Nokia Lumia 920 maksaa noin 600 euroa.
Edullisempi Lumia 820-älypuhelin tulee markkinoille lehden tietojen mukaan kaksi viikkoa myöhemmin. Älypuhelin maksaa noin 450 euroa.
http://www.digitoday.fi/vimpaimet/2012/09/07/huhu-nokia-lumia-920-maksaa-600-euroa/201237355/66

http://futurezone.at/produkte/11173-nokia-lumia-920-ab-jaenner-um-600-euro.php

600€ hinta on korkea Nokia Lumialle. Liian korkea, että sitä ostaisi kukaan muu kuin Nokia fanaatikko. Sopiva hinta Nokia 920:lle marraskuussa 2012 voisi olla 350€ ja sekin on korkeahko. Apple iPhone 5 tulee markkinoille kohta...
http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/nokia+pahoittelee+etta+lumia+920n+pureviewvideon+stillkuvia+ei+otettu+puhelimen+omalla+kameralla/a836451

Microsoftin Windows Phone 8 ei ilmeisesti ole vielä valmis eli ongelmia riittää ennenkuin ensimmäinenkään Nokia Lumia 920 on kaupoissa.

torstai 6. syyskuuta 2012

Nokian ja Microsoftin Brändi

Nokian brändi on nykyään monella markkinalla heikko. Yhdysvalloissa sitä ei ole. Kiinassakaan sitä ei ilmeisesti juurikaan enää ole. Ainut maa, jossa Nokiaa ilmeisesti arvostetaan on sitten Intia. Intiassa ongelmaksi taas nousee köyhyys eli Intialaisille Nokian känny on jo luksustuote.

Mirosoftin brändin taas liittyy huonot käyttökokemukset Windowsista. PC Windows on niin moni ongelmainen ja ärsyttävä, että huono käyttökokemus pilaa kaiken.
http://jtalous.blogspot.fi/2012/09/nokialla-ei-asiaa-huipulle.html


http://tietsikka.blogspot.fi/2012/09/nokian-uutuudet-ennakkoodotusten.html

Kiinassa Nokialla ei enää ole mahdollisuutta, koska Kiinan kommunistinen puolue ei halua antaa Microsoftille jalansijaa, koska Clinton käyttäytyy huonosti eikä osaa arvostaa kiinalaisia.
http://chinahour.blogspot.fi/2012/09/china-next-leader-buoyed-by-fresh.html

Kiina ei halua olla riippuvainen Länsimaista eli jo se pelaa Nokian aseman heikoksi Kiinassa.
http://treidauspaivakirja.blogspot.fi/2012/09/nokian-wp-strategiasta-tuli-tragedia.html

http://sijoittaja.fi/?p=3539

http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2012/09/nokian-liukumaki-on-muoti-ilmio-onneksi.html

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Nokialla ei asiaa huipulle

Jotkut fantasioivat Nokian paluusta huipulle.
http://www.taloussanomat.fi/informaatioteknologia/2012/09/05/analyytikko-nokiasta-huomio-kovassa-tavarassa/201237120/12

Kännyliiketoiminta on kuitenkin muuttunut niin paljon, että Nokialla tai Microsoftilla tuskin on asiaa huipulle.
http://tietsikka.blogspot.fi/2012/09/nokia-lumia-920.html

http://tietsikka.blogspot.fi/2012/09/unikannykka.html

Yleisesti ottaen yritykset eivät yleensä kykene hallitsemaan kuin yhtä episodia toimialan kehityksestä ja monasti ne kilpailuedut, jotka yrityksellä on ollut ovat taakka seuraavalla episodilla.
http://jpoli.blogspot.fi/2012/09/google-auto.html

Sekä Microsoft että Nokia ovat vaikeassa tilanteessa, koska ne eivät ole kyenneet mukautumaan markkinoiden muutoksiin ja ovat tippuneet nopeasti ka -svavilla alueilla häntäpäähän.
http://jpoli.blogspot.fi/2012/08/jorma-ollilan-pomo.html

Sijoittajan tuskin kannattaa fantasioida Nokian nopeasta paluusta huipulle tai edes kärkipelaajien joukkoon.
http://toivotonsijoittaja.blogspot.fi/2012/09/mita-markkinat-odottavat-nokialta-592012.html

Sijoittajan - joka on menettänyt rahaa Nokiassa - ei siihen kannata enää sijoittaa, koska emotionaaliset traumat ja menetykset tekevät vaikeaksi tehdä rationaalisia ja järkeviä sijoituspäätöksiä. Pääasiallisesti suosittelen, että kannattaa valita sijoituskohteet niiden yritysten joukosta, johon ei ole mitään emotionaalisia siteitä, koska silloin rationaalinen sijoittaminen tulee mahdolliseksi. Suomalaisille Nokian osake on liian emotionaalinen sijoituskohteeksi. Toiveiden ja traumojen ei tule antaa sotkea sijoituspäätöksiä.

http://jouni-jouni.blogspot.fi/2012/06/nakokulmia-nokiasta.html

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2012/09/kellon-synkka-kaiku.html


tiistai 4. syyskuuta 2012

Microsoft ja Nokia

Microsoft ei ole käsittääkseni paljoa harrastellut pitkäaikaisia suhteita laitevalmistajiin.
http://www.verkkouutiset.fi/index.php/talous/108235-108235

Microsoftilla on paljon yhteistä perinteisten pc valmistajien kesken ja liikesuhteet ovat olleet pidempiä. Nokian riskiksi jääkin se, että Microsoft vie kaiken osaamisen Nokialta ja antaa sen PC kumppaneilleen.
http://www.tietokone.fi/uutiset/acer_vankistaa_alypuhelintarjontaa_haastaa_nokian_windows_mallilla

Erityisesti Lenovo voi olla Nokialle vaarallinen, koska Lenovolla on hyvät yhteydet Kiinaan ja Nokialla ei. Ilman paikallista toimijaa (eli kiinalaista) Microsoft Phonella tuskin on Kiinassa mahdollisuuksia. Lenovo taas haluaa olla Länsimaissa iso valmistaja eli sopiva yhteistyö kuvio luultavasti olisi helppo synnyttää Lenovon ja Microsoftin välille.
http://www.businessweek.com/news/2012-09-04/lenovo-rises-to-two-week-high-on-brazil-expansion-plans

http://www.slashgear.com/mobile-push-leads-lenovo-to-eye-purchases-to-expand-04245850/

http://jtalous.blogspot.fi/2012/08/usan-samsung-apple-oikeuden-paatos.html

Peli on pitkälti vielä auki vaikkakin kännymarkkinoita uhkaa kypsyminen. Kypsillä markkinoilla markkinaosuus muutokset ovat paljon hitaampia.

http://jtalous.blogspot.fi/2012/08/kannymarkkinat-kypsia.html

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2011/02/nokian-ja-microsoftin-liiton.html

HBO Nordic

Uudet jakelutiet mullistavat tv:n.
http://pjarvinen.blogspot.fi/2012/09/hbon-tulo-suomeen-on-kova-juttu.html

http://www.digilelut.fi/2012/08/lisatietoja-hbo-nordicista-ei-tule-saataville-sonyn-televisioihin/

http://fi.playstation.com/vidzone/

http://caliman87-ps3.blogspot.fi/2009/06/vidzone-in-europe.html

http://digital-stats.blogspot.fi/2010/10/vidzone-sony-playstations-music-video.html

http://gameinsider2u.blogspot.fi/2011/09/vidzone-update-hottest-new-videos.html

http://blogmegumi.blogspot.fi/2011/11/nueva-version-de-vidzone-ya-disponible.html

Vidzone on Sony PS3 oleva ilmainen musiikkivideo palvelu.

lauantai 1. syyskuuta 2012

Samsung Galaxy SIII myy kuin häkä

Global Equities Researchin mukaan asiakkaat ovat "rynnänneet" ostamaan Samsungin lippulaivapuhelinta sen jälkeen, kun tulos oikeudenkäynnistä tuli julkisuuteen.
http://www.talouselama.fi/nokialandia/yllattava+seuraus+oikeudenkaynnista+samsungin+kannykat+myyvat+kuin+haka/a2141639

http://www.forbes.com/sites/benzingainsights/2012/08/28/did-apple-just-help-samsung-sell-a-ton-of-smartphones/

Samsungin puhelin on erittäin hyvä eli myynnin kova kasvu ei ole mikään ihme, laatu myy. Tuskin asiakkaiden kiinnostuksella sinällään on paljoakaan tekemistä oikeudenkäynnin kanssa. Samsung on ollut tietysti paljon uutisissa ja ehkä se on luonut tietoisuutta Samsungin puhelinten erinomaisuudesta. Ihmiset voivat myös tuntea myötätuntoa hävinnyttä kohtaan. Iso paha Apple kiusaa pienempiään.
http://jtalous.blogspot.fi/2012/08/usan-samsung-apple-oikeuden-paatos.html

Itse jo aikanaan kirjoitin, että oikeuden päätös ei välttämättä sada Nokian laariin.