perjantai 28. kesäkuuta 2013

Nokia klusteri katoaa

Yritykset eivät toimi missään tyhjiössä vaan tarvitaan paljon aluskasvillisuutta. http://www.uusisuomi.fi/raha/60269-taas-jattimainen-yt-pommi-it-alalta

Jos aluskasvillisuus (eli klusteri tai verkosto) katoaa, niin toiminta vaikeutuu eikä helpotu.
http://jtalous.blogspot.fi/2013/06/nokian-tulevaisuus.html

Nokian tulevaisuus siis näyttää heikolta katsoo sitä mistä suunnasta tahansa.
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3017001/%E2%80%9Djos-talvivaara-kelpaa-niin-miksi-ei-renesas%E2%80%9D

Valtion ehkä kannattaisi harkita Renesanssin Suomen toimintojen ostamista jos hinta on lähellä nollaa.
http://renesasmobile.com/

Talvivaaraan verrattuna sijoitus olisi jopa järkevä. Suomessa kannattaa nyt tarkoin harkita, että pitäisikö vetäytyä koko telealalta pois, koska se on niin vaikea pienelle maalle. Telealalla (laajasti ottaen) kilpailu tulee kovenemaan vielä rajusti, koska kiinalaiset haluavat ison siivun siitä jokatapauksessa.

Kiinalle informaatioteknologia on tärkeä, koska ilman omaa kommunikaatioteknologiaa ei suurvalta voi toimia. Kiinalle siis informaatioteknologiaan ei mennä rahan tai markkinoiden takia vaan teknologisen itsenäisyyden takia. Sama pitkälti koskee Yhdysvaltoja. Kannattaako rajoitetuilla resursseilla toimivan pienen valtion olla toimialalla, jonka dynamiikkaa eivät määrittele taloudelliset seikat vaan poliittiset?
http://tietsikka.blogspot.fi/2013/06/tietokoneala-muutoksen-kourissa.html

torstai 20. kesäkuuta 2013

Nokian tulevaisuus

Nokialla on vieläkin useita mahdollisuuksia kehittyä. Nokia voisi luopua kokonaan puhelimista ja keskittyä vekkoliiketoimintaan. Kännypuolelle uusi Nokia voisi sitten palata valmistuttamalla Android puhelimia jollain sopimusvalmistajalla.

Nokian kännypuoli voidaan myydä vaikka Microsoftille. Microsoftille Nokian kännypuoli olisi luultavasti arvokkain. Huaweille Nokian kännypuoli ei ole samallalailla arvokas.
http://www.mobiiliblogi.com/2013/06/20/ohut-huawei-ascend-p6-suomeen-heinakuussa/

http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2013/06/20/yle_nokia_kutsui_hallituksen_koolle_valmistaudutaan_tekemaan_tulevaisuuden_kannalta_keskeisia_paatoksia

http://yle.fi/uutiset/nokian_hallituksella_valmius_paatoksentekoon_-_kokoontui_eilen/6698816

Nokian tuskin kannattaa jatkaa nykyisellä kokoonpanolla ja nykyisellä strategialla, koska sillä tulevaisuus on huono. Nokia voisi esim. myydä pelkät älypuhelintoiminnot (eli Windows Phone) Mikrosoftilla ja keskittyä halppispuolelle. Siihen voisi sitten ottaa Androidin rinnalle. Tälläinen vaihtoehto olisi kaikille edullinen ja järkevä.
http://tietsikka.blogspot.fi/2013/06/tietokoneala-muutoksen-kourissa.html

torstai 13. kesäkuuta 2013

Perinteinen media ja blogimainonta

Perinteinen media pyrkii kampittamaan uudet toimijat mediamarkkinoilla eli bloggarit. Bloggarit syövät perinteisten vauraiden mediatalojen kuormasta ja tämä herättää nyt mediamerkkinoiden muutenkin pienentyessä valtavasti vihaa.

Suositut bloggarit kuten Mungolife syövät perinteisen median hyvin palkattujen toimittajien luksuselämän pois.
http://www.nordnetblogi.fi/ilkka-alma-median-osakkeet-ja-mediakentta/12/06/2013/

Suurin osa blogeista ei luultavasti tuota juuri mitään vaikka niissä onkin mainoksia. Blogit kuitenkin alentavat sitä hintaa mitä perinteinen media voi saada mainospaikoistaan. Lisäksi blogit tarjoavat mainostajille vaihtoehdon. Kilpailuviranomaisten pitäisi nyt herätä perinteisen median toimiin ja estää mainosmarkkinoiden kilpailun estäminen. 
http://yle.fi/uutiset/bloggaajat_tyrmaavat_uuden_luonnoksen_blogimainonnan_saannoiksi/6682281

http://fuckfash.blogspot.fi/

Nuorten näyttävien naisten pitämissä blogeissa on mainontaa paljon. Todennäköisesti kuluttaja kuitenkin tunnistaa nämä mainonnalliset elementit helposti. Kyseessä ovat kuitenkin pääasiassa elämäntapa blogit eivätkä mitkään kuluttajaneuvonnan sivut.

http://antonhelsinki.blogspot.fi/
Miesten pitämät sivustot ovat myös mainonnan osalta karuja. Esim. Petteri Järvisen sivustot tuskin innoittavat ketään ostamaan yhtään mitään.
http://pjarvinen.blogspot.fi/

Blogit ovat tarjonneet myös vammaisille mahdollisuuden kertoa elämästään.
http://pietar.in/

http://www.f1-kimi.com/